kop_lake_louise.jpg


24 juli - Bluff

's Ochtends maak ik nog een keer de wandeling naar de winkel en de uitkijktoren. Over een pad dat langs de canyon loopt. De lucht is helemaal blauw, het is nu nog redelijk fris, maar het zal snel warm worden.

 

Melk halen, en natuurlijk een beker koffie om daarmee op een bankje van de mooie plek en het uitzicht te genieten. Ha, verrassing, daar duiken Ak, Lot en Wessel op. Ze zijn snel met de auto gekomen. Gedaan met de rust natuurlijk, maar gezellig kids aan de cornflakes en wij aan de koffie.


Terug bij de tent begint het hele afbreekritueel en na een uurtje zijn we klaar voor vertrek. We gaan naar Monument Valley, blijkbaar de meest beroemde rode rotsformaties van Amerka. Vooral bekend van John Wayne films, die ik dus nog nooit gezien heb, maar ook van reclamespotjes en de voorkant van onze reisgids .


Het ligt in het Navajogebied. Het land van de Navajo is nogal woestijnachtig, heel erg dor en droog en erg heet. Af en toe zelfs troosteloos met afgebladderde caravans en oude auto's.

 

Maar Monument Valley s prachtig. Vanuit het visitor centre heb je een geweldig uitzicht over de meest bekende rotsformaties, degene die op twee bokshandschoenen lijken. Daarna maken we een rit door het park. Het is geen Nationaal park, maar in eigen beheer van de Navajo's.

En het lijkt wel of dit park minder goed is onderhouden; een weg waarbij je af en toe met je hoofd door het plafond schiet, zo hobbelig. Maar eigenlijk past het wel goed bij de wat ruigere sfeer van het park en de kids vinden het wel prachtig. De ene rots is nog mooier dan de andere.

We kijken ook nog even bij een pithouse. Een huis gemaakt in een grote ronde kuil, overkapt met hout en dan dichtgemaakt met klei. Hardstikke lekker koel en heel leuk om te zien. Na een paar uren verlaten we het park en scheuren we weer verder. We overnachten in een motel in Bluff.

back top