kop_capital_reef.jpg


28 juli - Flagstaff

We staan vroeg op, omdat we een flinke rit voor de boeg hebben. We willen naar Lake Havasu, maar dat is te ver voor een dag. Ons doel voor vandaag is Flagstaff. We gaan Highway 160 in westelijke richting.

Als we rijden wordt het landschap al snel steeds droger, heuvelachtiger met in de verte bergtoppen. Mesa Verde is in dit gebied echt een groene 'oase'. Het wordt ook al snel warmer. Na een tijdje rijden we New Mexico in; onze tiende staat geloof ik. Wat we van New Mexico zien (niet veel natuurlijk) geeft ons de indruk van een hete, kurkdroge en armoedige staat. Maar daar kunnen we ons in vergissen natuurlijk. We picknicken op ergens bij een tankstation, zonder picknickbankje met de hete zon. Maar een ijsje als toetje maakt het wel weer goed.


Als we in Flagstaff aankomen rijden we met behulp van TomTom direct door naar een Super 8 Motel. Weer een goede kamer met twee queenbedden (tweepesoonsbed) en een stapelbed, met korting van ons couponboekje, en ontbijt en gratis internet voor 60 dollar.

Prima toch! Even lekker bijkomen van de toch wel lange rit van vandaag. En omdat de tijd weer een uurtje terug gezet kan worden zijn we toch nog redelijk op tijd om ergens wat te gaan eten en nog iets van de omgeving te bekijken.

 

Af en toe raken we een beetje de kluts kwijt van de verschillende tijdzones. Ook weten we vaak pas na lang nadenken welke dag en datum het is. Bevalt me eigenlijk wel. We rijden naar de Sunset Crater Vulcano om deze te bekijken. Dit is een vulkaan die ongeveer 1000 jaar geleden uitbarstte.

Onder de lava zijn later pithuizen van Pueblo-indianen gevonden, daardoor konden ze de uitbarsting vrij exact dateren. De gevolgen van de uitbarsting zijn nu Nationaal park geworden. We maken een wandeling en lopen over grote versteende stromen lava en zien heel bijzondere, spiraalvormig gegroeide bomen.

 

Dan hebben we echt heel erg trek en duiken de eerste de beste Mc Donalds in die we zien. We wilden nog even winkelen, maar dat doen we morgen wel.

back top