kop_capital_reef_walk.jpg


29 juli - Barslow

We zijn redelijk vroeg wakker en hebben niet heel geweldig geslapen met dank aan de luidruchtige onderburen. Even ontbijten, zoals gewoonlijk cornflakes, toast en sapjes, thee en koffie in de receptie van het hotel.
 

Op de hotelkamer gaan we nog even een bakkie koffie drinken, terwijl Wessel met Charlotte naar Dora op tv kijkt en Jasper spelletjes download.

We moeten vandaag een boel inkopen doen. In ieder geval iets kopen voor Wessel's verjaardag (31 juli), maar ook hebben we nieuwe voorraad nodig. We splitsen ons op in het winkelcentrum. Ik duik met Wessel een kledingzaak in en we kopen allebei wat nieuws voor zijn verjaardag (hihi). De rest gaat op pad om cadeautjes te kopen. Daarna naar de Safeway en met een hele boel lekkere dingen vertrekken we uiteindelijk.
 
We rijden eerst een uurtje en houden dan pauze. Er zijn alleen geen picknickplaatsjes, behalve hamburgertenten natuurlijk, dat was in Canada wel ideaal. We gaan de snelweg af en een landweggetje op. Daar gaan we langs de kant van de weg picknicken. Pff, wel heet met zo'n 35 graden.
 
Terwijl we rijden nemen we de planning door en die komt niet lekker uit. Wessel's verjaardag willen we op een geschikte plek vieren. Daarbij ligt Death Valley enigszins buiten onze route, en hebben we allebei eigenlijk geen zin in die hitte. We willen ook nog naar Redwood National Park, ongeveer 500 kilometer ten noorden van San Fransisco.
 
Ondertussen naderen we Lake Havasu, ons einddoel voor vandaag (en de komende dagen). Het kwik stijgt tegelijkertijd tot een recordhoogte van 45 graden. Dus verandering van plannen; we rijden vandaag een heel eind door, slaan Death Vally vanwege de route en de hitte en Yosemite vanwege de bosbranden over en we koersen aan op Sequoia National Park.
 
We besluiten om naar Barslow te gaan (lijkt een redelijke plaats en het is op de route) en zoeken daar een Super 8 motel. Het is dan nog ongeveer 350 kilometer van Sequoia. Zo klopt onze planning weer helemaal.
De tocht naar Barslow voert dwars door de Mojave woestijn. Prachtig landschap; erg heet, droog en toch heel afwisselend. We houden een korte pauze op een prima rest-area. Maar zelfs in de schaduw is het ontzettend warm. Er waait een hele droge, hete wind, het voelt aan als een föhn. We stappen snel weer in de auto, met de airco aan natuurlijk.

back top