kop-ny.jpg


3 augustus - Sacramento

Vroeg opgestaan, de boel afgebroken en alles ingepakt. Boterham uit de hand, en toch nog snel een beker koffie bij de campingwinkel gehaald. We volgen een ontzettend mooie route noordelijk door Sequioa en een stukje van Kings Canyon National Park.

 

In de verte zien we rookwolken volgens ons van de bosbranden in Yosemite. Dit park slaan we om die reden ook over, helaas. Vandaag naar Sacramento en dan door naar Redwood National Park. Onderweg doen we boodschappen en picknicken we natuurlijk . We hebben ontdekt dat er langs de weg en bij benzinepompstations weinig picknickplaatsen zijn, maar als je een dorp inrijdt vind je altijd wel een mooi park met picknickbanken, speeltuintje, toiletten en water.

 

In Sacramento weer een motel met kortingsbon opgezocht. Onderdeel van Mariott en heerlijk luxe met grote bedden met witte dekbedden, koelkast en een prima badkamer. Lekker douchen, alhoewel ik geloof dat mijn voeten nooit meer echt schoon zullen worden. 
 
We eten bij de Thai, ons lievelingseten; een heel leuk restaurant waar we heerlijk buiten zitten en erg lekker eten. Vervolgens bekijken we Old Sacramento. Dit bestaat uit slechts 2 straten en is zelfs met behulp van Tom moeilijk te vinden. Heel leuk, soort openlucht museum van een cowboydorp uit de tijd van de goudkoorts. Vooral de snoepwinkel valt in de smaak van de kids met verplicht snoepjes proberen en zoveel proeven als je maar wilt, mits je maar geen snoepjes mee naar buitn neemt!

back top