kop_arches1.jpg


Calgary – 1 juli

We hebben een soepele verhuizing, met kort ritje van zo'n 130 kilometer naar Calgary. Canadezen vieren vandaag Canadadag en over drie dagen beginnen de Stampede-feesten in Calgary.

Misschien reden om hier langer te blijven. Op de camping ijsje gehaald en potje midgetgolf met de kids gedaan.

In de stad is men druk bezig met de voorbereidingen voor de stampedefeesten. Er worden wegen afgesloten en tribunes en decors opgebouwd. Vanwege Canadadag zitten alle winkels en veel restaurants dicht. Wel overal mensen met vlaggetjes en veel optredens.

 

We kijken in het Olympic park naar een optreden van een straatartiest. We eten Thais in een soort souterain. Heel vreemd restaurant; fiets achterin de zaak, een tv met een doorsnede van zo'n twee meter met daarop Friends direct naast ons tafeltje en we zitten op grote bureaustoelen. Maar de kids vinden de tv juist cool en het eten smaakt prima. We zijn er niet eens ziek van geworden, ondanks dat de serveerster het smerigste uniform ooit aan heeft. Valt alweer mee.


's Avonds maken Ak en ik een planning van de rest van de reis. En we besluiten dat we niet langer in Calgary moeten blijven. Morgenvroeg vertrekken we naar de US. We willen morgen een flink eind rijden en we breken dus alvast een tentje af en pakken al veel in. De wekker op kwart over zes en welterusten.

back top