kop_arches2.jpg


Crescent City - Redwood NP 4/5 augustus

Om half acht gaat de wekker en we komen langzaam op gang. Ontbijten , spullen inpakken en wegwezen. Kwart over negen zitten we in de auto en we hebben zo'n 600 kilometer te gaan. Met behulp van de echt ideale TomTom rijden we zo Sacramento uit.
 

Het is hier een stuk drukker op de weg dan in het noorden en midden van Amerika. We gaan van de snelweg af en rijden via een tussendoorweg naar de kust. In een gehucht tanken we en iets verderop picknicken we. In de verte zien we rookwolken. Waarschijnlijk van een bosbrand. We rijden langs een groot tentenkampement voor brandweermannen. In een Redding, een stadje dat we passeren, zien we borden die de brandweermensen bedanken voor hun inzet.

 

In Cresent City staan we op een KOA-camping en we hebben daar een prachtige plaats midden in het bos omringd door grote Redwoods. De temperatuur is onderweg gestegen naar ruim dertig graden, maar nu ook weer gedaald naar 12 graden! Ongelooflijk die temperatuurs verschillen op redelijk korte afstanden.
We zoeken onze warme kleren, dichte schoenen en sokken op. We eten maar weer slecht, Jack in de Box, omdat iedereen moe is van de lange reis.
Na het eten gaan we bij het Lighthouse kijken. Er loopt een lange pier het water in, met aan het eind enorm grote betonblokken. Perfect om op te klimmen. Na anderhalf uur klimmen en wandelen stappen we in de auto. Het is al pikkedonker geworden. Snel vuurtje aan, Wessel naar bed en nog even buiten zitten. We zien  geen sterren doordat de bomen rond onze plaats zo dicht bij elkaar staan.
 
 
5 augustus - Crescent City:
We worden wakker in ons donkere bos. Het is heel erg mistig en vochtig en nog steeds maar zo'n 12 graden.  We gaan een eind wandelen in Jedediah Smith National Park. Dat was een soort avonturier en ontdekkingsreiziger. Hij heeft als eerste blanke dit gedeelte van Amerika betreden. Het liep niet zo goed met af, want op 32 jarige leeftijd is hij door de Comanches een kopje kleiner gemaakt.
 
Het bos is prachtig. Over een zomerbrug steken we een meertje over en gaan dan het bos in. Kids lekker aan het rennen en klimmen, vooral omgevallen Redwoods zijn ideaal daarvoor. 's Avonds koken we lekker eten en gaan daarna spelletjes doen in de recreatieruimte van de camping. Als we terug lopen is het alweer donker. Onze plek is zo donker dat je geen hand voor ogen kunt zien. We verdwalen gewoon op weg naar onze tent.

back top