kop_capital_reef2.jpg


Grand Canyon - 21 t/m 23 juli

's Morgens zijn we al op tijd vertrokken richting de South Rim van de Grand Canyon. Hoe vroeger je arriveert, hoe meer kans op een plekje op de camping. Het is toch het leukste om in het park te kamperen.


 

De eerste camping in Cannyon Village is al vol, dus we scheuren gelijk door naar Desert View, daar zou nog plaats zijn. Deze camping ligt in het oostelijke deel, nog zo'n 25 mijl rijden. Dit is een 'first come, first serve' camping en die kun je ook niet reserveren.


We vinden hier een hartstikke mooi plekje. Helaas geen douches, daarvoor moeten we terug naar de andere camping. Grote plaats, met veel privacy, grote bomen die schaduw geven en natuurlijk een picknickbank en een vuurplaats. Iets verderop is een souvenirwinkel, een kleine supermarkt, een snackbar en een informatiecentrum. Ook staat op de punt van de Rim een prachtige uitkijktoren, die helemaal over de canyon uitkijkt.


De Canyon, ofwel kloof, is ontstaan door onder andere een uitgesleten rivier, de Colorado River, die diep beneden ons stroomt. Vanaf onze kant kijk je zo naar de overkant. Het lijkt zo dichtbij, maar als er met de auto naar toe wilt is het 250 mijl (om)rijden. Toch is de grand Canon ook breder dan wij dachten,ca. 10 mijl. Heel rots- en bergachtig landschap.


De kinderen verdwijnen al snel het bos in en vinden sporen van een groot hert. 's Avonds na het eten koken maken we een vuurtje. Het begint in de verte wat te rommelen en te onweren en de lucht betrekt daar. Wij hebben daar vanaf ons punt een enorm mooi uitzicht op. We zien de donderwolken en de hevige bliksemflitsen tegen een onwijs mooi gekleurde hemel. Dit is de beste zonsondergang tot nu toe. Ook de sterrenhemel is prachtig.


Grand Canon22 juli:
's Morgens wandel ik met Wessel naar de winkel. We halen melk en blijven daar even cornflakes eten (Wessel) en koffie drinken (ik). Het is er heerlijk rustig en ik geniet van het prachtige uitzicht en het gezellige geklets van Wessel. Hij speelt Spiderman en klimt over (bijna) alle rotsen.
We maken een wandeling en gaan dan boodschappen doen in Canyon Village, terwijl Jasper en Lot op de camping blijven. Het is een mooie rit, want je rijdt langs de kloof en het uitzicht blijft mooi.


Het is zo rond de dertig graden, het valt hier wel goed uit te houden. Alleen met wandelen moet je voldoende water meenemen, ook omdat er onderweg vaak geen water te krijgen is. Omdat we op een behoorlijke hoogte zijn, hebben we snel last van dat we buiten adem raken. Alles kost net iets meer energie.

We gaan de zonsondergang kijken bij de uitkijktoren, maar die is toch minder mooi dan gisterenavond.


23 juli Grand Canyon:
We hebben een rustige morgen; ontbijten, koffie drinken Jasper doet wat wiskunde . Dan gaan we met z'n allen naar Canyon Village, hoog tijd om weer eens te douchen. Grappig dat we ruim een half uur rijden om naar een douche te gaan.
Nog een eind wandelen langs de Rim en het uitzicht blijft fascinerend. We zien een slang die over het pad kronkelt.

Na de wandeling gaan we boodschappen doen, want we gaan vanavond barbecuen op onze vuurplaats. Bij de camping aangekomen, gaan we snel aan de slag, omdat het om acht uur al donker is. We hebben een heel gezellig avondje.

 

back top