kop_arches1.jpg


Hawaii - Ohau 13 t/m 20 augustus

Vandaag is de grote dag, we vertrekken naar Hawaii. Het blijft altijd leuk om weer te vertrekken naar een nieuwe bestemming, zeker als je al drie dagen ergens verblijft.

Na het ontbijt en douchen gaan we alle bagage verzamelen. We hebben nu twee megagrote weekendtassen, een grote koffer en een kleinere weekendtas, daarbij nog twee rugzakken als handbagage. Axel gaat bij de receptie de bevestiging van de autohuur en de routebeschrijving naar het huisje op Hawaii printen. Dan in de auto op weg naar het vliegveld. Onderweg genieten we nog een keer van het mooie uitzicht vanaf de Bay Bridge over de baai en de skyline van San Francisco.

Op het vliegveld aangekomen gaan we eerst even wat eten; brood, fruit en wat te drinken, je mag namelijk niets door de veiligheidscontrole meenemen, dus alles wat overblijft, gooien we weg. Er wordt trouwens omgeroepen dat er momenteel 'code orange' is wat betreft veiligheid en dat je dus een beetje attent moet zijn. We kunnen zelf inchecken; paspoort scannen en je krijgt een boardingkaart uitgeprint, voor de bagage komt er iemand om labels te plakken.

Daarna wachten. Als we uiteindelijk in het vliegtuig zitten, wordt er na een kwartier door de piloot gezegd dat we een olielek hebben en dat we allemaal moeten uitstappen. We zouden eigenlijk om tien voor half drie vertrekken, maar nu moeten we tot half zeven wachten tot er een nieuw vliegtuig is. Dus maar weer wachten.

Als we ten slotte in Honolulu aankomen zijn we doodmoe. Het is daar drie uur vroeger, dus negen 's avonds maar voor ons is al ruim twaalf uur. Dan de shuttlebus nemen naar Alamo, het autoverhuurbedrijf. Blijkt dat onze internetreservering niet is doorgekomen. Weer wachten, maar het komt allemaal weer goed. Na een uurtje stappen we in de auto, stellen Tom in en rijden naar ons vakantiehuisje.

Het tropische voelt gelijk bekend. Het is warm, maar anders warm dan in Amerika. We denken meteen aan Bali, Vietnam en Thailand; heerlijk. Het is huisje is ontzettend gaaf! De kids lopen (spingen eigenlijk) helemaal enthousiast rond. Het is een soort appartement met een bovenverdieping. We hebben een grote woonkamer met keuken, twee royale slaapkamers (wij hebben een enorm kingsize bed; wil ik thuis ook!) en drie badkamers (best veel). Maar we duiken snel ons bed in en gaan lekker slapen.

14 augustus Oahu:
Al vroeg worden Ak, Wessel en ik wakker; het is pas kwart over vijf, Hawaii-tijd. Nog even omdraaien, maar tegen zeven uur zijn we echt op. We hebben niets te eten en te drinken in huis, dus we gaan eerst maar op zoek naar het strand.

Na ongeveer vijf minuten lopen staan we op het strand. Het is bewolkt en het regent zelfs een beetje, daarbij zijn we nogal moe en hongerig, dus we lopen na een half uurtje maar weer terug naar ons huisje. Tot teleurstelling van Wessel die al zijn zwemspullen al aanhad.

We gaan eerst maar wat boodschappen doen en vinden een kleine supermarkt. Met een tas vol eten en drinken rijden we naar ons huisje. Jasper en Lot  zijn ook al wakker. Dan lekker ontbijten, douchen en rondhangen in ons huisje. Beetje tv kijken, computeren en lezen. De kids duiken het zwembad in en Ak en ik maken plannen voor de rest van de dag.

We gaan 's middags naar Sunset Beach en wauw, dit is echt mooi! Een fantastische oceaan, blauwgroen van kleur, wilde golven en een wit strand met palmbomen. Ja, we zijn echt op Hawaï! Maar het weer blijft een beetje onbestendig, dan is het weer zonnig en dan regent het weer wat, dus na een uurtje of twee stappen we in de auto. We gaan naar Haleiwa, een stadje in de buurt op zoek naar een paar snorkelsets. Die vinden we redelijk goedkoop, nadat Axel nog wat van de prijs heeft afgedongen. We vinden ook een grote supermarkt en gaan daar nog meer boodschappen halen.

De prijzen van de levensmiddelen zijn hartstikke hoog. Een beetje brood kost bijna 6 dollar en een kilo appels meer dan vijf dollar. Dan snel naar ons huisje om eten te koken, maar eerst nog even een duik in het zwembad. We eten heerlijk: pasta, met 'n wijntje, brood met kruidenboter en ijs toe. Om kwart voor tien liggen we allemaal in bed.

15 augustus – Oahu:
Allemaal zijn we voor acht uur al wakker. Zeker omdat we gisteren zo vroeg naar bed zijn gegaan. De kids met hun snorkelset het zwembad in. Zelfs Wessel kan goed snorkelen en hij vindt het ook heel erg leuk. Dan gaan we bij ons strandje zwemmen (Turtle Beach). Het is een soort lagune, met een rif en het is perfect om te snorkelen en te zwemmen.

Het is schitterend, wat een lekkere afsluiting van onze reis! Ik lig heerlijk op een strandbedje onder een parasol en kijk uit over de Pacific Ocean. In de verte buiten het rif zie je de golven wild te keer gaan, knalblauwe lucht en mooie palmbomen. Na een paar uur gaan we weer naar ons huisje. Iedereen vindt het ook wel fijn om even zijn of haar eigen gangetje te gaan.

Het huisje is ook heerlijk; lekker veel ruimte en van alle gemakken voorzien. Meer dan zwemmen, boodschappen doen en eten koken doen we ook niet vandaag, maar dat is ook genoeg. Morgen is er weer een dag. We zijn errug relaxed geloof ik. 

16 augustus:
We zijn nu even echt aan het vakantie houden. We zwemmen, snorkelen en zonnebaden wat bij het zwembad, kijken tv (klusprogramma's; krijg er inspiratie van voor thuis), computeren en lezen wat. Voordat we weten is het al weer 's middags. We gaan naar Waleima om boodschappen te doen en koken eten met ijs als toetje. 's Avonds met chips, een wijntje lekker een film gekeken; Scorpion King 2. Een superlekker dagje!! 

17 augustus:
Wij zitten helemaal in het noorden (North-Shore) en vandaag willen we de oostzijde (Windward Coast) van het eiland bekijken. We rijden langs de kustweg naar het zuiden en komen langs veel stranden met een ongelooflijk mooi uitzicht op de oceaan. Bij Punalu'u Beach parkeren we de auto en duiken de zee in om te snorkelen. Ook Wessel doet het heel goed. Axel wijst hem een paar vissen aan, maar die ziet hij niet, waarschijnlijk vanwege zijn beslagen duikbrilglazen.

Na een paar uurtjes stappen we weer in de auto om verder te rijden. Onze volgende stop is Kailua. We raken trouwens continue de kluts kwijt van de Hawaiiaanse namen met al die u,a,e's achter elkaar. Maar goed, bij Kailua is het heel druk en duurt het even voordat we een parkeerplekje hebben. Daar gaan we op een groot grasveld voor het strand picknicken. Er wordt goed gebruik gemaakt van het grasveld. Je ziet verschillende groepen mensen barbecueën, gewoon gezellig bij elkaar zitten en ook verjaardag vieren. Er is zelfs een feest aan de gang met een bandje. Hartstikke leuk. Het is een heel smal strandje en het waait er behoorlijk, vandaar de naam Windward coast, maar de zee heeft de mooiste kleur groenblauw die ik ooit gezien heb.

De golven zijn behoorlijk sterk en de kids en Axel hebben schik voor tien. Wessel speelt al snel met een jongetje en we horen hem 'yes', 'no', 'let's go' zeggen. Hij probeert zowaar een beetje Engels te praten. En weer gaan we verder. Bij een uitzichtpunt stoppen we om van het geweldige uitzicht te genieten en even wat foto's te maken. Helemaal aan de zuidkust stoppen we bij Halona Blow Hole. De kust is hier heel ruig en de golven beuken echt tegen de rotsen aan. We klimmen een eindje naar beneden en Jasper en Lot worden kletsnat van de golven die wel drie meter omhoog spatten.

Dit is ontzettend gaaf!

En verder gaan we weer. We hadden ook bij Hanauma Bay willen stoppen, maar dat slaan we even over. Dat is een State Park en schijnt heel mooi te zijn. Alleen is het nu al half vijf en dus een beetje te laat. We rijden door naar Honolulu en vinden na enig zoeken Waikiki Beach, eerst zelf geprobeet en later maar de hulp van Tom ingeroepen. En om eerlijk te zijn,  ik vind er helemaal niets aan. Een megasmal strandje waar de hotels zowat bovenop zijn gebouwd. We hebben vandaag veel mooiere stranden gezien. Honolulu maakt ook al geen indruk; veel hoogbouw en druk verkeer.

Nee, we zijn blij dat we aan de noordkust zitten; veel rustiger en prachtige stranden. En we hebben natuurlijk een supergaaf huisje en geen hotel. Op de terugweg van Honolulu stoppen we en eten bij een Thais restaurant. We hebben erg trek en de curry's, de noodles en chicken cashewnut smaken allemaal superlekker. Onderweg valt Wessel in slaap, die stoppen we thuis gelijk in bed en wij gaan nog een filmpje kijken (Happy Gilmore, lekker flauw).

18 augustus:
Vandaag ook niet veel bijzonders gedaan behalve zwemmen, snorkelen, eten, tv kijken, computeren en lezen. Charlotte en Wessel hebben nog brownies gebakken en die smaakten perfect. Verder hebben Ak, Jasper en Lot wat last van keelpijn, dus 's morgens doen we het lekker rustig aan.

We willen 's middags naar het strand, ergens wat te eten halen en dat op het strand opeten, maar dat lukt niet goed. We rijden heel lang om een strand te vinden waar we ook wat te eten konden halen. Uiteindelijk komen we uit op het strand waar we gisteren ook zijn geweest. Toch maar gestopt en even de oceaan ingedoken. Daarna teruggereden naar Windward, een redelijk grote plaats.

Daar hebben we bij de Panda Express wat gegeten. Dat is een soort Mc Donalds voor chinees eten. Wel weer erg lekker. Daarna weer langs de kust teruggereden. We wilden nog wel wat ondernemen, maar op zich is Oahu best duur. Een paar uurtjes surfen voor Jasper en Charlotte komt uit op meer dan 300 dollar. Dus dat feest gaat jammer genoeg niet door. Ook de boodschappen zijn hier een stuk duurder, zal wel komen omdat het een eiland is.

back top