kop.jpg


Jasper I, 17, 18 en 19 juni

Zo eindelijk hebben we weer een fatsoenlijke internetverbinding. We zijn vandaag in Jasper aangekomen. Hartstikke leuk stadje, supertoeristisch en van alles te doen.

We hebben nu drie dagen een soort van vakantiehuisje; het is een appartement bij een privéwoning, maar echt hartstikke luxe. Twee slaapkamers, woonkamer, kleine badkamer, keuken en terrasje. Heerlijk om even weer een huiselijk leventje te hebben. Lekker gedoucht, is ook wel weer lekker na twee dagen zonder.
In dit huisje hebben we tv met een sportzender tot grote blijdschap van Axel en Jasper. Ze volgen ook de uitslagen van alle andere wedstrijden. Is toch altijd wel leuk. We willen hier in Jasper een week of zo blijven. Er zijn hier zoveel mooie dingen te zien dat we hier wel twee weken kunnen blijven geloof ik.


Van de week had Ak even genoeg van alle natuur; had hij zin om te internetten, voetbal te kijken, een biertje te drinken en te douchen. Dus het is wel lekker om even een paar dagen bij te komen. Ook nog een hele bult was gedaan. Drie wasmachines vol, maar dat gaat heel handig in de wasserette, zoals altijd. Toen in een heel leuk restaurantje lekker pizza gegeten en nu zit de rest voor de buis en Wessel lekker in bad. We hebben nu trouwens nog maar 8 uur tijdverschil; scheelt weer een uurtje als ik wil bellen.
 

18 juni:
Beetje slome dag gehad. In het huisje gezeten en met Jasper en Wessel nog even in Jasper gewinkeld. Jasper heeft een t-shirt van Jasper gekocht, is natuurlijk leuk. ’s Avonds gingen Charlotte en ik nog even ijs en veel lekkers halen, toen zagen we op terugweg een paar Elks langs de kant van de weg. Elks zijn een soort van rendieren die je hier regelmatig kunt zien. Snel Jasper en Ak gehaald en wat foto’s gemaakt. Dieren zien blijft heel gaaf.
 

19 juni:
Beetje kort verslag van een enorm leuke dag. Eerst naar Maligne Canyon geweest. Lekkere wandeling langs een enorm diepe kloof. Heerlijk om een beetje actief bezig te zijn en zeker als het zo’n mooi landschap is. Toen naar Maligne Lake en daar hebben Jasper en Lot met een kajak rondgevaren. Ak, Wessel en ik in het café langs het meer wat gedronken.

 

Vervolgens door naar Mount Edith Cavell. Mooie tocht de berg op. Op de berg aangekomen een wandelpad gelopen dat naar de gletsjer leidt . Zeer verrassend was dat er 2 gletsjers waren, eentje de hele tijd zichtbaar maar de andere pas toen we bovenaan het wandelpad stonden. En wat voor andere, overweldigend hoe groot en massal zo'n gletsjer is.

Bij de 2e gletsjer hebben we een hele tijd over de uitlopers van de gletsjer geklommen. Ak met Jasper en Lot bijna op de gletsjer en ik met Wessel, die als Spiderman onvermoeibaar over alle rotsen en stenen klimt. Echt super gaaf

’s Avonds heerlijk eten gekookt en daarna (met bier, wijn en pinda’s ) via de laptop film gekeken (National Treasure 2).

back top