kop_lake_louise.jpg


Lake Louise 23, 24, 25 en 26 juni

Vanuit Jasper gaan we naar Lake Louise. Onderweg bekijken we de Columbia Icefields, een hele mooie gletsjer. Bij deze gletsjer is goed te zien dat hij gedurende de laatste 100 jaar een stuk korter is geworden. We picknicken ergens langs de weg; met een prachtig uitzicht, bos, rotsen en watervalletjes. 

Het is nu een uurtje of elf en we zitten aan onze picknick tafel op onze kampeerplek. Elke kampeerplek heeft een picknicktafel en een vuurbak om vuurtjes te maken. Op deze camping mogen we zoveel hout opstoken als we willen en daar maken we dankbaar gebruik van. Het is lekker een vuurtje erbij, want het is een beetje fris.
 

Jasper zit nu naast me met frisse tegenzin wiskunde te maken. Charlotte is helemaal verdiept in haar boek en Wessel loopt als een zwart pietje rond, aangezien hij papa helpt met een vuurtje stoken. Dus wel lekker relaxed. Ontbijt achter de rug en zo dadelijk gaan we naar het douchegebouw.


Gisteren hebben we een supergave dag gehad. ’s Morgens verhuizen, want we stonden zogenaamd op een te reserveren plaats?!? We wilden de plaats verlengen met nog twee dagen, maar dat kon niet volgens de mevrouw achter het loket. Wij stonden namelijk op een plaats die gereserveerd kon worden. Nogal lachwekkend aangezien driekwart van de camping leeg is. Maar er viel niet tegen te praten, dus wij twee tenten afbreken en tien plaatsen verder weer opzetten. De eerste plaats van ons bleef, zoals we al verwachtten, leeg .


Maar goed daarna weer even lunchen en toen naar Lake Louise, het meer dus en niet het dorp met dezelfde naam. Axel en Jasper dachten dat we naar het dorp gingen, dus we moesten weer even terug naar de camping om schoenen en een jack op te halen. Maar daarna echt naar Lake Louise.

 

Het is echt ongelooflijk mooi! Tussen twee bergen ligt het meer met een prachtige blauwgroene kleur, dat veroorzaakt wordt door het smelten van de gletsjer. Op de achtergrond de Victoria gletsjer met dikke sneeuw en ijslagen. Je raakt niet uitgekeken. Toen zijn we een wandeling ofwel een hike gaan maken. Vrij steile klim van een uurtje omhoog. De eerste stop was het Mirrorlake, klein meertje op ongeveer 1700 meter hoog tussen de bergen.

 

Onder het genot van een kleine verfrissend regenbuitje maakten we de laatste klim naar boven naar het Lake Agnes. Bij Lake Agnes staat een grote blokhut die als theehuis dient. Heel sfeervol, met ijzeren potten en pannen hangend aan een groot rek in de keuken. Lekker warm door een houtkachel. Grote houten stoelen en tafels en heerlijke warme chocomelk, koffie een hele lading cookies. Deze hebben ongeveer de maat van een flinke gevulde koek.

 

Daarna de tocht weer naar beneden, dat ging wel even sneller. Daarna nog even bij de plaatselijke snoepwinkel gewinkeld, waar ze tot grote plezier van Ak echte muntdrop verkochten. Op de camping eten koken in de tent van Jas en Lot, omdat het toch wel hard regent . Een eenvoudig maar voedzaam maaltje van rijst, bonen, eieren, uien en spek. (Toen ze ’s avonds naar bed gingen klaagden ze luidkeels over de gebakken uien met speklucht die nog in hun tent hing; het spuiten met de deo van Lot mocht niet baten. )


Het is hier elke keer zo'n 17 tot 20 graden. Niet echt warm, maar zolang het niet regent gaat het allemaal prima. Alleen 's nachts moeten we ons lekker warm aankleden. Het is ’s nachts rond het vriespunt en ik heb het stervenskoud; dus pyama, extra t-shirt en sokken aan.

back top