kop_hazelton.jpg


Mediazin Junction (Stewart) - 8 juni

Na de paar dagen rust in Terrace gaan we nog wat noordelijker. We stoppen bij Mediazin Junction en overnachten in een provincial parc.

We worden helemaal gek van de steekvliegen die ons continu aanvallen en omdat het nog heel lang licht is (tegen half twaalf ’s avonds is het nog niet helemaal donker) besluiten we, nadat we de tent hebben opgezet, nog naar Stewart en Hyder te gaan.

Dit zijn de grensplaatsen tussen Canada en de VS en Hyder ligt dus in Alaska. Het is een enorm mooie weg. We stoppen bij Bear Glacier, die ook vanaf de weg goed te bewonderen is. Prachtige gletsjer met een hele blauwe kleur.

 

Stewart blijkt een nogal vergane glorie stadje te zijn en dus gaan we gelijk door naar Hyder. Dat blijkt een echt spookstadje te zijn en het ziet er eigenlijk wel enorm gaaf uit. Er is geen verharde weg en er wonen nog ongeveer 60 mensen. We gaan maar weer terug naar Stewart en worden tot onze verbazing best streng gecontroleerd door de douane, terwijl we er een half uur geleden zo langs gereden zijn.

 

In Stewart gaan we wat (hamburgers dus) eten in het plaatselijke hotel en het is tot onze verbazing best goed. Onderweg hebben we trouwens nog twee beren gezien! We besluiten morgen heel vroeg te vertrekken omdat Ak graag ergens (op een plek met internetontvangst) de eerste E.K. wedstrijd van het Nederlands elftal wil volgen.
 

back top