kop_capital_reef.jpg


Salt Lake City 6 en 7 juli

We hebben een snelle reis naar Salt Lake City. Het landschap verandert enorm onderweg. He wordt veel droger en bruiner en warmer. Het zijn echt niet meer de groene eindeloze bossen zoals we in Canada zagen.

Nu zien we meer bruinrode rotsen, hoog, groot en grillig gevormd, en ook dit is een fascinerend uitzicht. Met behulp van de Lonely Planet vinden we in Salt Lake City een prima motel; City Creek Inn. Heerlijk douchen, drie grote bedden en even tv kijken.

Dan toch nog even de stad in om het bekende Temple Square te bekijken; het Mormoonse centrum van Salt lake City. Het is een vrij clean, parkachtig geheel en ik word al snel aangesproken door een Mormoonse die graag wat dingen wil uitleggen.

 

7 juli:
We ontbijten in een restaurant met een heerlijk ontbijtbuffet. Axel ergert zich aan een Amerikaan die luidruchtig en erg lang aan het bellen is. Hij is op vakantie hier en vertelt aan iemand die het moet weten zijn adres en al zijn veiligheidscodes van het huis. Lekker handig.

Dan moeten we een aantal dingen regelen. Axel gaat met Jasper en Wessel naar Alamo, het autoverhuurbedrijf. We moeten het huurcontract verlengen, de spiegel hangt nog met ducktape vast, er zit nog een deuk linksvoor en een barst in de voorruit. Ook geeft het dashboard aan dat het is voor een onderhoudsbeurt.


We hebben een ontzettend grote berg was, die Lot en ik ergens gaan doen. Helaas kunnen we geen wasserette vinden en eindigen we bij de Starbucks met weer een megakoffie en milkshake. Daarna zien we een hele leuke reuze boekwinkel en vermaken we ons daar een tijdje.
Als we terugkomen is onze Toyota Highlander vervangen door een Crysler Minivan. Ook weer een super-de-luxe auto. Ha, is gewoon lachen, alles is elektronisch; de achterklep, de zijdeuren die niet openslaan, maar schuiven en het hele dashboard. Achterin hebben de kids een soort van vliegtuigstoelen.


We rijden met behulp van de Lonely Planet en TomTom naar een wasserette. Echt handig! Via internet bestellen we de schoolboeken van Jasper en Charlotte voor het volgende schooljaar en dan gaan we nog even shoppen. We kopen wat zomerkleren, wat geen overbodige luxe is met zo'n 40° C.

 

In de boekwinkel hangen we een hele tijd rond en kopen de Artemis Fowl boeken, het vervolg van de Lightening Thief en wat boekjes voor Wessel. We eten op de foodcourt in het winkelcentrum. Daarna hangen we nog even rond bij de fonteinen, waar de kids verkoeling vinden door er door heen te rennen.

back top