kop.jpg


San Francisco - 10 t/m 12 augustus

Ik was al vroeg wakker, dit is de laatste kampeerochtend. Jammer!!! Ik haal toch nog een gasflesje, kunnen we in ieder geval nog pannenkoeken bakken en koffie maken.

Als Ak wakker is maken we met z'n tweeën nog even een wandeling over de heuvels achter onze camping. We genieten van het mooie uitzicht; heuvels met groene bomen en struiken, geelgroen gras zover je maar kunt kijken.

Na het ontbijt beginnen we dan toch echt met het inpakken van de tenten. De grondzeilen, het kookstel en het kookgerei geven we aan een scoutingroep die naast ons kampeerde. Jasper brengt de stoeltjes naar de campingwinkel. Kunnen ze wellicht gebruiken bij een filmavondje 'on the green'.


Dan vertrekken we richting San Francisco. We hebben voor twee dagen een hotel geboekt in Oakland. Dat is een voorstad van San Francisco. Onderweg picknicken we in Cloverdale op een nogal verdord grasveld. We worden aangesproken door een mevrouw die actie wil ondernemen om het park weer in oude staat te herstellen. Ze laat ons tekeningen zien van een ontwerper en vraagt of ze ons op de foto mag zetten, om te onderstrepen dat er gebruik gemaakt wordt van het park.


Dan rijden we door. Met behulp van TomTom arriveren we weer precies op de plaats van bestemming. We gaan even relaxen op de hotelkamer; beetje tv kijken, computeren en zwemmen. Voor het avondeten gaan we lekker de stad in. We bekijken Union Square, schijnt nogal een bekend plein te zijn in San Francisco, maar we vinden er niet veel aan. Hongerig duiken we na een tijdje rondgewandeld te hebben uiteindelijk maar een 'Jack in the Box' in voor friet en hamburgers.

Dan rijden we door naar de Golden Gate bridge. Die licht prachtig te stralen in het laatste zonlicht van de dag. Aan de overkant hebben we een schitterend uitzicht op de skyline van de stad. Dan halen we nog ergens een ijsje en is het tijd om naar ons hotel te gaan.


11 augustus:
Half negen maken we de kids wakker, die nog lekker liggen te slapen. Maar het (gratis) ontbijt is tot half tien en daar willen we wel gebruik van maken. Na het ontbijt gaat Lot met Wessel even zwemmen, Ak gaat de site bijwerken en ik ga de spullen alvast een beetje uitzoeken. Rond een uurtje of elf vertrekken we richting stad.


We hebben om half zes een rondvaart richting Alcatraz geboekt. Jammer genoeg kunnen we niet op het eiland, die toer zat de komende tijd al vol. Verder willen we naar het Exploratorium, schijnt leuk te zijn. Daar aangekomen blijkt dat ie op maandag gesloten is! Dan maar door naar het Cartoon Art museum, met alles over stripverhalen en tekenfilms. Is dat ook op maandag gesloten.

Dan rijden we beetje door de stad. Dat is hartstikke leuk. Sommige straten gaan steil omoog en omlaag. We zoeken daarvoor een straatje op: Lombardstreet, die gaat met acht haarspeldbochten zowat loodrecht naar beneden. Auto's mogen ook niet recht geparkeerd worden, maar moeten overdwars neergezet worden, omdat ze anders misschien door de rem schieten!

 

Daarna gaan we maar wat winkelen. We lunchen in een soort Chinees restaurant. Heel lekker. Na een uurtje te hebben gewinkeld gaan we richting Fisherman's Wharf. Dat is ook superleuk. Haven met allemaal winkeltjes en promenades. We hebben niet veel tijd om hier rond te dwalen, omdat we eerst met de rondvaart meegaan. Op de boot is het berenkoud, maar wel leuk.

Mooi uizicht op de stad en tekst en uitleg over wat je ziet. We varen naar de Golden Gate Bridge, maar die is niet te zien. Er hangt een dikke mist om de brug en op het water. We varen een rondje om Alcatraz. Het beruchte gevangeniseiland waar onder andere Al Capone heeft gezeten en veel ontsnappingspogingen zijn gedaan.

 

Na de rondvaart gaan we nog even bij pier 39 kijken, want daar ligt een hele kolonie zeeleeuwen. Grappig om te zien. De zeeleeuwen zijn na de aardbeving in 1989 gekomen en in de winter zijn er zo'n 600. Nu liggen er nog 50 à 100. We kijken nog naar een voorstelling van een straatartiest en wandelen wat langs de winkeltjes. Heel gezellig. Tegen een uur of tien zijn we weer in ons hotel.
 

 

12 augustus:
's Morgens staan we weer rond half negen op. Beetje waker worden en dan ontbijten. Ontbijt is vrij eenvoudig; toast of cornflakes met sap koffie en thee, maar het is prima. Daarna gaan de kids fitnessen in de fitnessruimte en zwemmen.
 

Ondertussen kunnen wij onze verdere reis weer voorbereiden. Ik zoek de bagage door om te kijken wat er weg kan. We hebben in de loop van de reis weer een boel spullen erbij gekregen en dat kan niet allemaal mee. We willen in ieder geval de slaapzakken en matjes proberen mee te nemen. We wilden eerst ook het nieuwe tentje meenemen, maar dat wordt helaas teveel, dus dat blijft ook achter. We hebben een megagrote weekendtas gekocht en daar passen in ieder geval alle slaapzakken in. Vanavond kopen we nog zo'n tas voor de matjes.


Om iets van kwart over elf zijn we klaar om de stad weer in te gaan. Vandaag willen we naar het Exploratorium, dat gisteren gesloten was. Als we er zijn gaan we eerst nog snel even een paar boterhammen eten en wat drinken. Kunnen we er weer even tegen; lekker Nederlands. Dan eerst mijn vader bellen, die vandaag jarig is. Hoera! Het tijdverschil is negen uur, dus de verjaardag is eigenlijk al bijna afgelopen.
 

Het Exploratorium is net zo iets als Nemo, van alles te doen en te zien en je mag overal aankomen. De kinderen zijn we als snel kwijt, inclusief Wessel, dus eerst allemaal Wessel zoeken. Hij zat uiteindelijk in zijn eentje boven. Wessel gaat samen met Jasper op pad, dus Axel en ik kunnen rustig op ons eigen houtje rondlopen. We kijken een filmpje over basejumpen en eten nog wat in het restaurant. Wat een luxe om even zo los rond te lopen!
 

 

Tegen vijf uur staan we weer op straat en gaan we richting Fisherman's Wharf. Na enige discussie besluiten we pizza te gaan eten. Op pier 39 vinden we een hele leuke pizzeria met prachtig uitzicht over de haven en de oceaan. We bestellen twee grote pizza's voor ons vijven, maar groot is in Amerika ook echt groot en zoals gewoonlijk krijgen we het niet op. Het is trouwens grappig, want als je drinken bestelt krijg ja vaak gratis een refill, dus dan komen ze langs om elke keer je glas bij te vullen.

Dan nog even rondslenteren, wat winkelen en het straatleven bekijken. Voordat we vertrekken nog even langs de supermarkt om voor morgen wat eten en drinken te kopen.

back top