kop-ny.jpg


Victoria - 29 en 30 mei (Vancouver Island)

De volgende dag bij de Seven-Eleven, een soort van miniwinkeltje met vooral veel snacks en frisdrank, hebben we een ontbijtje bij elkaar verzameld en dan gaan we echt op pad. Hoewel..., na tien minuten blijkt Charlotte haar fototoestel (weer!) te missen.

We zoeken overal in de auto en haar tas, maar niks. Gisteravond in het restaurant had ze het nog, dat weet ze zeker. Dus de auto omgekeerd en weer terug naar de Thai, nee geen fototoestel, de Seven-Eleven en Burger King, (waren we gisteren ook geweest), nee ook niet, het hotel, sleutel van de kamers weer gevraagd, nee, niets. Dan maar naar de Sears, een megawinkel waar we ook nog waren geweest. En ja hoor, onder een rek waar ze een pyjama had bekeken lag haar fototoestel nog keurig op haar te wachten. Alweer.

 

Nu dan echt op weg. Eerst richting Vancouver en vervolgens richting Vancouver Island de ferry genomen. Heerlijk tochtje, het doet een beetje aan Nieuw-Zeeland denken. Aan de overkant vinden we met behulp van TomTom snel een camping. Tentjes opgezet en even langs het strand gewandeld en daarna de slaapzak in.


30 mei - Heerlijk dagje gehad. Eerst een simpel ontbijtje gehad. Toen een winkelcentrum in voor de aanschaf van de laatste noodzakelijke kampeerspullen, zoals pannen en een voorraad eten. De prijzen vallen ons wel tegen, man wat duur of hadden we nu toevallig een dure winkel? Axel gelijk pannenkoeken als lunch gebakken en daarna lekker een paar uurjes bij de tent gezeten. Ahum, Ak en ik zijn als een blok in slaap gevallen, we hadden zeker nog wat jetlag. Jasper en Wessel hebben stenen gezocht en Charlotte was aan het lezen.

 

Daarna naar Victoria gereden en even in het stadje rondgelopen, lekker ijsje gegeten en daarna even in het haventje rondgeslenterd. Kids hebben veel plezier met rotsen klimmen en het ontdekken van reuzenzeesterren in het water. Via de supermarkt weer terug naar de camping, ja die voedselvoorraad was er snel doorheen. Voor het eerst buiten gekookt en het smaakte prima. Elke plekje heeft een eigen picknicktafel en dat is echt hartstikke fijn, omdat we verder geen tafel en maar een stoeltje hebben. ’s Avonds nog even langs het strand gebanjerd en daarna kopje koffie gezet. Kortom, prima dagje.
 

back top