kop_castle_mountain.jpg


Willits - 8/9 augustus

’s Morgens is alles nat. Gisteravond miezerde het heel lichtjes en dat is de hele nacht doorgegaan. Maar als we opstaan regent het niet meer, dus tafel afdrogen en ontbijt maken. Dan even douchen en ons boeltje weer inpakken. Het uitzicht blijft mooi met de hoge bomen waarvan de toppen helemaal in de mist zijn verdwenen.

 

Als we zo’n 100 kilometer op weg zijn stijgt de temperatuur alweer naar ruim 30°C, maar daalt net zo snel naar 15°C. We volgende de Giants Avenue, een prachtige weg door het bos. Onderweg stoppen we ergens in het bos bij een picknickplaats met een riviertje. Even lekker eten en de benen strekken. Daarna willen een mooie kustweg volgen, deze gaat eerst dwars door de bergen maar loopt dan een stuk langs de kust.

 

Alleen is het stuk door de bergen nogal erg bochtig en het schiet ook niet op. Eindeloos rijden we van de ene haarspeldbocht naar de andere. Achterin vallen ze allemaal in slaap. Dan de weg langs de kust. Ook bochtig en hartstikke mooi. Alleen kon de rest van de familie het niet meer waarderen. Het wordt tijd dat we de camping bereiken, die vanaf de kust weer 30 mijl landinwaarts ligt (weer door de bergen).

 

We hebben weer een KOA camping op het oog. Dat vinden we wel leuk als laatste kampeerplaats. En het klopt. Het is een echte Amerikaanse gezinscamping. Veel mensen die er het weekend doorbrengen. We komen er moe en hongerig aan. We zetten Jasper met de laptop in de auto en Charlotte verdwijnt met Wessel in de speeltuin.

Ak en ik gaan snel aan de slag. En in een recordtijd, binnen drie kwartier, zijn de tenten opgezet en is het eten gekookt (spaghetti). Om zeven uur is er op de camping van alles te doen. Het begint met zoveel ijs eten als je wilt voor twee dollar. Daar melden we ons natuurlijk voor aan. Heel lekker! Daarna is er nog een karaoke, een hoepel- en limbowedstrijd waar we even naar kijken.

 

Om negen uur is er een film (Ratatouille) buiten op het grasveld en die gaan we kijken. Wessel vindt het helemaal geweldig, zo laat in het donker, buiten, op een groot doek een film kijken. Zelf je stoeltje meenemen en gewikkeld in een warme slaapzak bekijken we de film.

 

Willits – 9 augustus:
Snik, onze laatste kampeerdag is aangebroken! Ik heb nu al heimwee naar ons kamperen. Tentjes, slaapzak, vuurtje, lekker buiten zijn de hele dag, wat jammer dat hier nu bijna een einde aan is gekomen!

 

We hangen de hele dag een beetje op de camping rond. Zwemmen, spelen, computeren, de was doen, lezen, beetje wandelen. Lekker dagje. Jasper heeft heel lang in de auto gecomputerd, iets te lang blijkt. Als we weg willen rijden om boodschappen te doen, is de accu leeg.

Nu hadden onze buren hetzelfde probleem gisteren en we zagen dat er iemand van de camping op een golfkarretje met een 'oplaad' accu het probleem snel verhielp. En inderdaad ook onze auto was snel weer aan de praat.

Ook in Willits is een Safeway, dus daar maar weer de boodschappen gehaald. We eten Thais; rijst, groenten en kip met cashewnootjes. Smaakt prima. Als toetje gaan we weer ijs eten voor twee dollar. Charlotte en Wessel doen daarna nog mee met de Limboshow. Vooral Wessel komt er gemakkelijk onderdoor. De kids duiken nog even in het zwembad, wat nu wel lekker rustig is.

Nog even een vuurtje maken en daarna installeren we ons weer voor de 'movie on the green'. Vanavond kijken we Shrek III. Na de film gaan de kids hun tentjes in en zitten Ak en ik nog even bij het vuurtje. Dan duiken ook wij voor de laatste keer onze slaapzak in.
 

back top