kop_glacier.jpg


Capital Reef NP, 11 t/m 13 juli

We hebben alles ingepakt en rijden nog een keer door Archers park. We willen de beroemde boog zien, die altijd op de folders staat. Af en toe stappen we uit de auto om een stukje te lopen of een foto te maken, en het is heel mooi, maar het is eigenlijk in de auto nog het beste uit te houden. Met de airco aan welteverstaan.
 
 

Daarna op weg naar Torrey, een plaatsje bij Capitol Reef onze volgende bestemming. Met behulp van TomTom belanden we, … uuh in de middle of nowhere. We staan op een onverhard landweggetje, in de verte zien we een boerderij en volgens Tom hebben we onze bestemming bereikt.
Nee, dus, even de kaart erbij gepakt en we moeten nog 16 mijl verder voordat we in Torrey zijn.

Torrey is een leuk klein plaatsje, maar we willen even kijken of de campground in het park iets verderop wat is. Het is hier een stuk koeler dan in Moab, nog wel rond de dertig graden, maar een stuk beter uit te houden. We komen uit in Fruita, dat is vroeger een Mormonen nederzetting geweest. Gelegen aan de rivier met boomgaarden van fruitbomen. Er zijn nog een paar huizen die aan die tijd herinneren, maar verder is het nu onderdeel van het natuurpark. De camping is helemaal super; veel schaduw, redelijk koel en dicht bij het riviertje. Kunnen we eindelijk onze nieuwe, koele, Amerikaanse tent uitproberen. Bye, bye Obelink tent.


's Avonds beklimmen we de berg achter onze camping en genieten van het mooie uitzicht op het riviertje met de fruitbomen beneden tussen de bruinrode rotsen. Daarna in de auto naar Torrey voor ijs en friet. We hebben daar een heel leuke cafetaria ontdekt.


Capitol Reef – 12 juli:
Vandaag willen we een beetje bij de tent blijven hangen. Het is hier ook warm, maar gelukkig niet zo bloedheet als in Moab en de fruitbomen geven heerlijk schaduw.
 

Jasper en Lot treffen twee kinderen waar ze het goed mee kunnen vinden: Jeroen en Irma, en al gauw zijn ze samen in het riviertje een dam aan het bouwen. Ak loopt de met de kids de berg op en ze zijn enthousiast over het klimmen van de rotsen en het mooie pad.
 

's Avonds gaan we naar een presentatie van een ranger over de sterren. Heel boeiend, vooral omdat we hier echt een schitterende sterrenhemel hebben. Wessel wordt nog op het podium gevraagd te assisteren. Hij houdt een vel papier vast dat een sterrenhemel voor moet stellen. Samen met een zon en de aarde wordt uitgelegd wat de invloed is van het draaien van de aarde op de stand van de sterren. Wessel daarna lekker in bed gestopt en wij zitten nog lang buiten te genieten van de mooie avond.
 

Capitol Reef - 13 juli:
's Morgens met de kids en de twee nieuwe vriendjes de buurt verkent. Er is nog veel te zien uit de tijd van de Mormonen nederzetting.
Eerst gaan we naar een soort van nature activity center voor kinderen. Vooral voor Wessel heel leuk. Als we weggaan, krijgt elk kind nog een fossiel. Daarna lopen we door naar een oud schooltje waar Wessel met een donkeymuts op in de hoek mag zitten. Daarna lopen we door naar een rots waar nog muurtekeningen uit de prehistorie te zien zijn.
 

Aangezien de belangstelling van de kinds tot een dieptepunt is gezakt lopen we al snel door naar de laatste stop; en oude boerderij uit de Mormonentijd. Nog helemaal ingericht zoals toen en met een winkeltje waar ze hele lekkere ijsjes, taarten, koeken en brood verkopen. Met een zak vol lekkers gaan we weer richting tent. Op de camping zijn de kids al snel verdwenen richting riviertje.
 

's Middags gaan we het park verkennen. We willen een wandeltocht naar via een droge rivierbedding maken, de Grand Wash. Maar als we net zijn vertrokken begint het te rommelen en te onweren. Omdat de kans op floods (zeer snel stijgend water) groot is en daar veel voor gewaarschuwd wordt, besluiten we maar om te keren. We kijken nog bij een andere kloof, maar het blijft een beetje onweren.


's Avonds lopen we het pad de berg op dat Ak gisteren ook heeft gelopen. Dat blijkt echt supergaaf te zijn. Een mooi paadje de berg op en boven gaan we nog een stuk verder. We komen door een canyon met enorme rotsblokken. Jasper en Lot met Jeroen en Irma zijn al snel weg om overal op te klimmen. De rotsen hebben door erosie enorme gaten, het lijken wel een soort van rotswoningen. Het is heel stil en op een gegeven moment verandert de bodem in heel zacht zand. Dan komen we uit bij een groot rotsplateau, daar gaan we even zitten en dan wandelen we weer terug. Wat een lekker dagje.

back top