kop_glacier.jpg


Las Vegas, 17 t/m 19 juli 2008

Om Charlotte's verjaardag (18 juli) in stijl te vieren hebben we besloten eerst naar Las Vegas te gaan in plaats van naar de grand Canyon. We hebben een heel kindvriendelijk hotel geboekt; Circus Circus. En de naam van ons hotel zegt het al, wat een circus.

 


Overal kun je je vermaken met gokkasten, spelletjes, eten en drinken. Er zit zelfs een soort van pretpark in ons hotel en twee keer per uur is er een mini circusvoorstelling. Overal zijn lichtjes die knipperen en is er muziek die de boel omlijst. De kids vinden het helemaal geweldig.


We gaan eten in het hotel. Er is een buffet en je kunt dan eten en drinken (geen alcohol) zoveel als je wilt. Het is hartstikke leuk, alleen zit je natuurlijk veel te snel vol. Maar voor het toetjesbuffet maken we nog een beetje ruimte (ijs, allerlei soorten taart, fruit). Na het eten lopen we nog even door de Adventure Dome (het pretpark). Dan gaan we even lekker chillen op onze kamer. We hebben twee kamers naast elkaar met een tussendeur, dus wel heerlijk veel ruimte. De kids allemaal naar bed en wij gaan de kamer versieren en de kadootjes inpakken die we in Cedar City hebben gekocht, want … morgen is Charlotte jarig!


Las Vegas 18 juli – hoera: Charlotte 13 jaar!!!!!!
Wessel is als eerste wakker en hij kan niet wachten om Charlotte wakker te maken. Maar het is nog een beetje vroeg, dus hij moet nog even wachten. Als Charlotte en Jasper wakker worden gaan we eerst kadootjes geven. Ze krijgt een zakmes, kaarten, tijdschriften, sprinkhaanmagneten, viltstiften en ze mag nog een zwembroek kopen. Omdat we geen taart hebben, gaan we ook het ontbijtbuffet in het hotel nemen. En het is weer erg lekker met vers fruit, allerlei soorten eieren, pannenkoeken, noodels, 1001 cereals (cornflakes), muffins, croissant en drinken.


Daarna stappen we in de auto om wat van Las Vegas te bekijken. We rijden tot aan het einde van de Strip (de hoofdstraat zeg maar) en kijken onze ogen uit. Heel Las Vegas lijkt wel een soort van Disneypark en het zijn de hotels waar het om draait. We lopen het MGM hotel in en zien daar twee leeuwen die in een soort glazen hok leven. Overal weer gokkasten, roulettetafels, pokertafels en spelletjes. Met de spelletjes worden de kinderen ook al enthousiast gemaakt, want ze kunnen overal bonnen mee winnen.

Zo bekijken we een paar hotels. Bij ons hotel gaan we eerst eens lekker bij het zwembad afkoelen, want het is erg heet. We meten een temperatuur van 44 graden! 's Avonds mag Charlotte kiezen wat we gaan eten en het wordt Thais. We rijden met behulp van TomTom zo naar het restaurant. Charlotte bestelt een curry die alleen nogal erg spicy is, dus ze eet maar mee van Wessel, die gelukkig genoeg over heeft.


Als het donker is, is het helemaal mooi om over de Strip te rijden met overal verlichting, het een nog groter en mooier dan het ander. In het hotel aangekomen, stop ik Wessel in bed en Ak gaat nog met Jasper en Charlotte naar beneden. Ak beproeft zijn geluk aan de roulettefel en komt zowaar met 1300 dollar winst weer boven. 
 

Las Vegas – 19 juli:
Het lijkt wel een gekkenhuis geworden in ons hotel. Het is mega-mega-druk geworden, waarschijnlijk omdat het zaterdag is. Vanwege de winst van gisterenavond gaan we lekker het ontbijtbuffet nemen. Dat is weer erg lekker. Bij de liften moet je alleen erg lang wachten, vanwege de drukte.

We besluiten te gaan wandelen naar Treasure Island (een hotel) en een winkelcentrum in de buurt. Het is buiten alleen erg heet, over de 43 graden. Binnen in de hotels merk je daar niets van vanwege de airco, die af en toe zelfs nogal koud aanvoelt. De mall (winkelcentrum) blijkt alleen kledingzaken te hebben, en die hangen iedereen al snel de keel uit. Snel maar even wat eten en drinken op de foodcourt erboven. Treasure Island is weer meer van hetzelfde.

 

Terug in ons eigen hotel bekijken we een paar optredens van het circus. En het is zelfs verbazend goed, dan weer wat videospelletjes. Jasper en Lot vermaken zich meer dan uitstekend. Wessel wordt een beetje dol van alles wat hij wil en niet mag.

's Avonds gaan we eten bij hotel Tropicana, in een soort foodcourt. Het hotel is heel beroemd geweest in de jaren vijftig, maar is nu nogal vergane glorie. Ik ga Wessel in bed stoppen en geniet van de rust op de kamer. Axel gaat nog even met Jas en Lot naar beneden en de winst wordt 's iets kleiner.
 

back top