kop_pocahontas.jpg


Orick - Redwood NP 6/7 augustus 2008

's Morgens vertrokken naar Orick. We maken een wandeling naar een mooi uitzichtspunt dat uitkijkt over de Klamathrivier, die langs de oceaan stroomt. Jasper ziet onderweg nog een slang.

 

We kamperen op Elk Prairi campground en hebben een mooi plekje aan de rand van een veld. Het is hier lekker zonnig.

We doen wat boodschappen in een kleine supermarkt, hangen wat op de camping rond en gaan eten koken. 's Avonds maken we een tochtje naar een Elk-veld, waar een hele kudde Elk'en graast. Daarna stoppen we nog even bij de oceaan, maar het is best wel koud en vochtig. Er wordt gewaarschuwd voor deadly waves, die heel verraderlijk kunnen toeslaan, dus we stappen snel weer in de auto.

Lekker vuurtje aan en dan ons tentje in.

 

7 augustus - Orick:
Vanmorgen was alles nat van de dauw, of mist. Het is bijna of het regent van de mist. De zon wil niet doorbreken en het blijft zo rond de veertien graden. 's Morgens blijven we op de camping en zijn met van alles en nog wat bezig. 's Middags gaan we wandelen bij Lady Bird Johnson Cove en de Big Tree.

Het is genieten van het mooie mistige bos met die gigantische Redwoods, de mist blijkt trouwens essentieel te zijn voor het be/ontstaan van de Redwoods. Op de camping gaan we even thee drinken en dan rijden we terug naar Crescent City (40 mijl) om even mail te checken, boodschappen te doen en wat te eten.


Op de camping aangekomen gaan de kids lekker in hun tentje even lezen en slapen. Wij drinken een wijntje, warmen ons aan het vuurtje en kruipen daarna ook onze slaapzak in.

back top