kop_monument_valley.jpg

De Reis

Eindelijk is het weer zover. Na bijna vier jaar hebben moeten teren op herinneringen van de wereldreis van 2004 weer 3 maanden met het hele gezin weg.

De voorbereidingen zijn voornamelijk gaan zitten in het regelen van vrij voor de kinderen en ons werk en het verzinnen van een geschikt reisdoel. We wilden eerst naar Canada en China gaan, maar het leek ons te veel/ver reizen om van Canada naar China te gaan. Besloten is om naar Canada en West Amerika te gaan.

 

In het kort ziet de reis er zo uit:

Op zondag 25 mei gaan we weg en vliegen dan eerst naar New York waar we 3 dagen blijven. Vervolgens naar  Seattle waar we een auto voor de rest van de reis hebben gehuurd.

Dan met de auto naar Vancouver Island en vanuit daar met de boot (ca. 15 uur) naar Prince Rupert, een plaatsje bovenin British Colombia, Canada. Vervolgens gaan we Canada afdalen naar Jasper en Banff National Parc.

 

Vanuit daar gaan we Amerika verkennen. We denken erover om in ieder geval de bekende attracties zoals Yellowstone, The Grand Canyon, Bryce Canyon, Dead Valley en Las Vegas te bezoeken. Verder is eigenlijk alleen gepland om op 13 augustus in San Fransisco het vliegtuig naar Hawaii te nemen en dan de 22e augustus weer thuis te zijn.

Hieronder de route die we volgen (gevolgd hebben).

 

back top