kop_lake_johnson.jpg

Yosemite 2, dag 28 zaterdag 4 augustus

We wouden vandaag eerst naar de vallei gaan, daar is Yosemite bekend om. Maar de eigenaresse had gisteren verteld dat zaterdag een erg vervelende dag was om daarna toe te gaan vanwege de drukte. We zouden vandaag dus maar wat rondrijden en wandelen.

Yosemite, dag 28, vrijdag 3 augustus

Vandaag reden we vanaf ons motel naar Yosemite National Park na een ontbijtje bij het motel. Dit keer hadden ze wel meer dan alleen dikke zoete cake, ik had wat cornflakes (fruit loops!) en dat vulde behoorlijk, ook al zou je dat niet verwachten.

Dead Valley, dag 27, donderdag 2 augustus

Viva Las Vegas! Vandaag vetrokken we weer uit Las Vegas na 3 leuke daagjes. We wouden naar Yosemite national park gaan, dat was te veel om in een dag te rijden dus we zouden onderweg ergens overnachten. Het was een redelijk lange tocht, we reden dwars door Death Valley heen.

Meer Las Vegas, dag 26 woensdag 1 augustus

Vanochtend ontbeten we bij de subway, lekker ontbijtje. Daarna gingen we op weg naar een winkelcentrum (andere dan gisteren, dichterbij). De jongens zouden naar een spelletjeshal en mijn moeder en ik gingen een uurtje winkelen. Ik kocht nieuwe slippers met Las Vegas erop (omdat ik ze echt nodig had) en een kort broekje met een legerprint.

HiepHiepHoera, dag 25 dinsdag 31 juli

Hiep Hiep Hoera! Vandaag is Wessel 9 jaar geworden! We waren (Wessel en ik) al vroeg wakker, ik had vreselijk slecht geslapen, Wessel woelt erg in zijn slaap en daar was ik steeds de dupe van, ik werd geschopt en geslagen in mijn slaap.

Viva Las Vegas, dag 24, maandag 30 juli

Vandaag vertrokken we weer uit het prachtige Capitol Reef. Dit is zeker een van mijn favoriete campings. Maar we vertrekken wel weer naar een erg bijzondere bestemming: Las Vegas. Het zou alweer een eindje rijden zijn, maar ach ik slaap vast wel weer goed.

Capital Reef, dag 23 zondag 29 juli

Vandaag wouden we de trail lopen die gisteren begon bij ons eindpunt. Je zou daar uitkomen bij een natural bridge. Dit keer gingen wij met de auto ernaartoe, want het zou wel erg vermoeiend zijn om weer die hele tocht er naartoe te lopen.

Foto's

 Bij de laatste paar dagen / week had ik geen foto's toegevoegd. Dus bij deze zijn alsnog de foto's van de afgelopen verslagen. Enjoy!

Capitol Reef (Dag 22, zaterdag 28 juli)

 We werden weer wakker in de schitterende omgeving van Capitol Reef. Wat trouwens hier erg luxe is, is het toiletgebouw. Die van ons is volgens mij namelijk net nieuw, een keer wat anders dan een gat in de grond ;P. Aangezien we gisteravond vooral wat gelummeld hadden gingen we vandaag een stevige wandeling maken, er werd aangeraden om op de wandeltocht zo’n 3 liter mee te nemen per persoon, dat vonden wij nogal overdreven dus we namen 2 liter in totaal mee.

Capitol Reef (Dag 21, vrijdag 27 juli)

Aangezien dit een prachtige camping was wouden we graag verlengen. Helaas kon dit niet omdat alles gereserveerd was en er ook geen afmeldingen waren. Dus vandaag zouden we weer op pad gaan. We konden of 10 minuten rijden, of weer 5 uur. We wouden eerst even langs onze buurcamping kijken of dat ook wat was. Dat hebben we uiteindelijk toch niet gedaan omdat we het allemaal niet nodig vonden werd het weer 5 uur rijden

Riffle Falls (Dag 20, donderdag 26 juli)

Vandaag vertrokken we vanuit Jellystone (Rocky Mountains national parc). Voordat we helemaal opbraken wou ik nog even douchen zolang het nog kan. Bij de douche stond mijn moeder ook, die had gelukkig mijn shampoo, zij zelf had al lekker kunnen douchen. De douche was niet erg indrukwekkend, ik denk dat vanwege de waterproblemen (gisteravond was er opeens geen water meer) dat de eens grote straal nu een klein dun straaltje was, maar dat gaf niet, hij deed het tenminste!

Rocky Mountains / Jellystone (Dag 19, woensdag 25 juli)

Iedereen zag er een beetje moe uit tijdens het ontbijt. Vanwege de wind had niemand uitstekend kunnen slapen. Vandaag zouden we een route volgen die door de bergen ging. Het scheen erg mooi te zijn maar ook zouden veel mensen last hebben gehad van hoogteziekte en daar werd dan ook nadrukkelijk voor gewaarschuwd.

Rocky Mountains / Jellystone (Dag 18, dinsdag 24 juli)

Vandaag waren we wel op tijd voor het ontbijt, alles was dan ook nog in ruime mate aanwezig. Ik mijn bord volscheppen en genieten van een overheerlijk ontbijtje. Daarna rustig mijn spullen klaar gemaakt, scheelt dat ik mijn koffer al had in gepakt. En nu het nog kon, eventjes tv gekeken. Wessel had ’s ochtends nog even kunnen zwemmen, wat hij erg leuk vindt. Toen moest ik afscheid nemen van mijn overheerlijke bedje.

Denver (Dag 17, maandag 23 juli)

Om 5 voor 9 werd op onze deur gebonkt, onze wake-up call (mijn vader ;)). Voor mijn gevoel was het nog midden in de nacht, het bed was zo uiterst comfortabel dat ik er nog wel een poosje in had kunnen blijven liggen. Om kwart over 9 moest ik er toch aan geloven en gleed ik het bed maar uit. Iedereen ging zijn gangetje, ik had daarna de luxe om tv te kijken :P. (veel reclames!).

Denver (Dag 16, zondag 22 juli)

 Vandaag stonden we echt vroeg op zoals voorgenomen, om 10 over 7 was iedereen al bezig met de tenten en het ging allemaal verbazingwekkend snel, rond kwart voor 8 waren we al helemaal klaar om te gaan en begonnen we onze 6 uur durende autorit naar Denver. Allereerst moesten we wel ontbijten! Wat we nog niet hadden gedaan, mijn ouders hadden het idee om even snel een broodje bij de subway te halen, omdat dat wel zo gemakkelijk was.

Lake .... (Dag 15, zaterdag 21 juli)

 Ons voornemen om vroeg op te staan is niet helemaal gelukt, half 9 was het. Alles weer afbreken en als ontbijtje cornflakes met melk. Vandaag zouden we niet heel ver rijden, zo’n 400 km naar een Lake wat wel mooi scheen te wezen als tussenstop voordat we door rijden naar Denver. We hadden nieuw ijs voor onze koelbox nodig dus voordat we echt op weg gingen stopten we nog even bij een winkeltje.

Grand Teton (Dag 14, vrijdag 20 juli)

 Mijn ouders wouden vandaag wel wat actievers gaan doen. Dus hadden ze een hike uitgestippeld. Het zou een rondje van zo’n 4 mijl zijn dat onderweg ook nog een Lake kruiste. We zouden dan eerst het eerste gedeelte lopen, pauze houden bij het meertje, beetje zwemmen, lunchen enzo. Voordat we op weg gingen naar de hike sloegen we eerst nog wat boodschappen in. Ook 5 knoerten van een lolly’s gekocht. In allemaal verschillende kleuren, van de mijne werd je tong helemaal blauw.

Grand Teton (Dag 13, donderdag 19 juli)

 Vanochtend was ik vanwege de kou al erg vroeg wakker. Toch ben ik blijkbaar uiteindelijk nog in slaap gevallen want om half 10 werden Jasper en ik wakker gemaakt. Het lukte voor de eerste keer om de tent helemaal perfect in het hoesje te krijgen! (tjah je ziet meteen verschil met een jaartje ouder he ;P) En om 11 uur waren we bepakt en bezakt en klaar om te vertrekken! Weer een goddelijk weertje onderweg.

Yellowstone (Dag 12, woensdag 18 juli)

 GO ME GO ME, IT’S MY BIRTHDAY, IT’S MY BIRTHDAY, I’M GONNE PARTY LIKE IT’S MY BIRTHDAY. Haha, dat ‘party-en’ is gelogen, maar vandaag is het wel mijn verjaardag!! Wederom kleine moeite om uit mijn slaapzak te komen, maar toen ik buiten kwam was mijn eerste kadootje daar al: een prachtig stralend blauwe lucht :D! Na me even kort te hebben opgefrist was het tijd voor een verjaardagsontbijtje! Lekkere cornflakes met koude melk! Tijdens het ontbijt kreeg ik ook mijn officiële eerste kadootje. Een (paars) t-shirt vanYellowstone, het zou niet een shirt zijn dat ik normaal snel zou kopen, maar juist daarom is hij erg leuk. Iedereen had een verjaardagshoedje op en er hingen slingers aan de tent, toch altijd speciaal om op vakantie jarig te zijn.

Yellowstone (Dag 11, dinsdag 17 juli)

 Ik was al vrij vroeg wakker, maar toch bleef ik nog behoorlijk lang in de tent liggen. Puur omdat het buiten zo koud was en in mijn slaapzak zo warm. Maar om half 10 moest ik er toch echt aan geloven. Het duurde alsnog even voordat ik eruit kwam aangezien ik al mijn kleren aan moest trekken (rasechte koukleum hiero!). Na een ontbijtje van cornflakes en een yoghurtje begon ik mijn uiterlijk te fatsoeneren. Waar ik gisteren mezelf alleen toonbaar had hoeven maken was hier echt veel meer voor nodig. Maar ach een keertje poederen is ook leuk, ik doe het ook echt alleen voor mezelf. Ook had Jasper geluk, ze hadden zijn splinter eindelijk eruit gekregen!

Yellowstone (Dag 10, maandag 16 juli)

 Na een nacht vol woelen en hitte had ik alsnog moeite met opstaan. Maar het idee aan even nog snel onder de douche te kunnen bracht me wel uit mijn bedje. Na een korte douche fatsoeneerde ik mezelf zodat ik weer toonbaar voor de buitenwereld was. Een ontbijtje bij de subway (die bij de Walmart inzat). Ik had een kidsmeal, 3,50, minuscuul broodje, maar door wat erbij zat, zat ik toch behoorlijk vol (drinken en een sidedish, koekjes, yoghurt, appeltjes of chips).

Cody (Dag 9, zondag 15 juli)

 Later vertel ik jullie meer over vandaag, maar allereerst: ik ben net terug van de rodeo. En dat was GAAF!!!! Echt ik heb zelden zoiets leuks beleefd. Eerst waren er cowboys die op wilde paarden probeerden te blijven zitten, er was lasso gooien (en daarmee zo snel mogelijk een kalf te vangen), op tijd rijden, jongentjes die ook rodeo reden (op kalfjes weliswaar)

Badlands (Dag 8, zaterdag 14 juli)

 Ik heb zolang mogelijk in mijn tent geleden (tot een goede 9:53!), maar op het laatst dreef ik er toch echt uit. Voor vandaag staat Windcave National Park en misschien wat wandelingen en een meertje op de planning. Allereerst Windcave, zo rond half 12 vertrokken we daar naar toe, eerst nog een kleine pitstop bij het tankstation en de supermarkt voor wat brood.

Black Hills (dag 7, vrijdag de 13e ^^)

 Vandaag zou een lui dagje worden werd er besloten. Ik had genoeg van mijn badhairdays en ik besloot initiatief te nemen! Na mijn benen hebben te geschoren, mijn korte broek hebben te gewassen, kon ik ook wel hier buiten mijn haar wassen. En het resultaat mocht er wezen, zacht haar waar je door heen kon komen zonder het gevaar dat je m’n hoofd los trok! Na dit kleine genotmomentje gingen we boodschappen doen, bij, jawel, een walmart!

Black Hills (Dag 6, donderdag 12 juli)

 Na heerlijk hebben uitgeslapen (tot wel 5 voor 9!) ontbeten we en gingen we op weg naar Mt Rushmore. (Daar zijn de wereldberoemde gezichten van de 4 presidenten uitgehouden, Washington, Jefferson, Roosevelt en Obama. Kidding, Lincoln). Het was wel echt een toeristisch iets, maar de fakeheid en de chaos vielen me reuze mee.

Black Hills (Dag 5, woensdag 11 juli)

 De wind die gisteravond zo hard had gewaaid was nog steeds niet gaan liggen. Met grote moeite kroop ik uit mijn tent omdat het toch te warm binnen werd en omdat het mij verzocht werd. Na een ontbijtje van brood met gebakken ei (yammm) braken ( ik wou eerst broken typen, het is toch broken? Ik brook de tent af, wij broken de tent af, hmm) we de tenten af,

Badlands (Dag 4, dinsdag 10 juli)

 Het begon vandaag al mooi, om half 10 ’s ochtends was het al een luttele 28 graden en het bleef ook stijgen. Aangezien het ons niet zo slim leek om in de bloedhete hitte rondjes te gaan lopen gingen we met de auto op pad, hier en daar stopten we om van de belachelijk mooie uitzichten foto’s te maken. Echt niet normaal hoe mooi het hier is, alleen jammer dat het zo moeilijk vast te leggen is, de foto’s zijn wel mooi, maar vergeleken met hoe het echt hier er uit ziet!

Badlands (Dag 3, maandag 9 juli)

 Vandaag begint het echte werk, we gaan ons eerste nationale park in en het wordt ook de eerste keer tent opzetten, yay! Na een korte pauze due to problems with the server kwamen we om half 11 bij het nationale park Badlands aan.

Mineapolis (Dag 2, zondag 8 juli)

 Om kwart over 7 werd ik gewekt door een aanhoudend geklopt. Daar stond mijn petite bruder voor de deur die vroeg of we al wakker waren….. Ik stuurde hem terug en kroop nog eventjes weer in bed, maar aangezien ik nu toch wakker was maakte ik me klaar voor de dag (ik moet toegeven dat ik echt belachelijk veel toilet/schoonheidspulletjes meeheb).

Het begin (Dag 1, zaterdag 7 juli)

 Om 5 uur ’s ochtends was het vandaag officieel: onze reis naar Amerika was begonnen. Na een erg gezellig feestje had ik slechts een paar uurtjes slaap gehad, maar problemen met wakker worden had ik niet.

back top