kop_capital_reef_walk.jpg

Yosemite, dag 28, vrijdag 3 augustus

Vandaag reden we vanaf ons motel naar Yosemite National Park na een ontbijtje bij het motel. Dit keer hadden ze wel meer dan alleen dikke zoete cake, ik had wat cornflakes (fruit loops!) en dat vulde behoorlijk, ook al zou je dat niet verwachten.

Ik moet wel zeggen dat het een beetje gaat vervelen hoor, Yosemite was alwéér zo prachtig mooi vol met ongeschonden natuur. (grapje hoor, gaat niet vervelen ;P). Maar het was ook reuze druk omdat het een erg geliefd park was en het weekend werd (tip: wil je in alle rust kamperen, ga dan niet in het weekend!). De eerste camping was dan ook vol, wij wouden het toch nog even proberen omdat meestal blijkt dat er toch nog wel een plekje is. De mevrouw van de camping vertelde ons met een blik alsof ze het al aan duizenden anderen had verteld dat de camping toch echt helemaal vol was en dat de andere campings waarschijnlijk ook helemaal vol waren.

Toch reden we ondanks wat de mevrouw had gezegd naar de andere camping (Yosemite Creek Campground) . Daarvoor moesten we eerst een behoorlijk lange weg op. De weg was meer een paadje en zat vol met kuilen en was erg smal waardoor we heen en weer botste in de auto en voor de tegenliggers moesten stoppen.

Voor ons reden nog 3 andere auto’s en we reden ook veel auto’s tegemoet, dus we waren een beetje bang dat de camping vol zou zitten, toch hielden we de moed nog vol. We bleken weer erg geluk te hebben want de camping had nog erg veel plekjes en het was een erg mooie camping met heel veel bomen, rotsen en een beekje.

Na wat rond te hebben gereden kwamen we bij een plekje naar keuze aan en konden we de tenten op zetten. De grond was keihard dus we hadden een beetje moeite met de tenten maar het was gelukt. Deze camping was een helemaal bearproof camping, dus al het eten moest in beerkluizen, ook de toiletspullen en je mocht niks achterlaten of in de auto laten zitten.
We besloten niet terug te rijden voor een trail maar de rest van de dag op de camping te blijven. Je kon hier toch ook genoeg doen. Ik waste mijn trui (en mezelf een beetje) in het meertje omdat ik war jus d’orange had geknoeid. Ik werkte wat aan mijn blog en ik deed met Jasper en Wessel verstoppertje. Daar heb je hier meer dat genoeg ruimte voor.

Na het verstoppertje spelen was het alweer tijd voor het avondeten: lekkere Italiaanse pasta. Dat is wel ons topmaaltje deze vakantie. Na het eten werd een vuurtje gestookt en kregen we van de eigenaresse uitleg over de voorzorgsmaatregelen voor de beren en hoe je het vuur moest behouden. Toen de mevrouw weg was keken we John Carter af en toen was het alweer bedtijd.

Bij deze camping heb je echter geen stromend water, dus je moet je behoeftes in een pittoilet doen en al het wassen in de beek.
Doordat ik de afgelopen nacht niet zo veel had geslapen ging ik meteen naar bed en heb ik ook erg vast geslapen.

 

 

back top